Woodland Skateboards

Trykket i Valkyriegata nr. 5 (2016)

 

THE WDLND MANIFESTO

The art-world is currently in a state of mongo-pushing. It has lost track of what works and what doesn’t.  Our cultures blind obsession with going faster will inevitably result in speed-wobbles. Half-cabs are emancipatory actions in their ability to get you back on track. However, they will not save you in the long run. Flip tricks does not make you a good politician. 

We have come a long way from cave-painting to cave-maning. WDLND does not claim to be good or bad. That would be both arrogant and meaningless.A moral point of view might serve as a substitute for understanding WDLND.
WDLND is the wax, the slide-marks, the bad graffiti on our cultures architecture . WDLND is art disguised as blatant capitalism, instead of capitalism disguised as art.

 

 

Foto: Valkyriegata

En halvtimes T-banetur østover fra Jernbanetorget tar deg til Norsk Antikunstsenter på Stovner, og hovedkvarteret til skatekunst-prosjektet Woodland. Gå langs perrongen, inn på Stovnersenteret, plukk med deg en pose med smultringer fra boden ved døra, gå gjennom og ut. Følg lukten av hester og stall og sving inn på gårdstunet til den mest urbane bondegården i Norge. Det er som å ha tatt T-banen langt forbi Lillestrøm når du går forbi låven og stabburet og opp mot hovedhuset. Første møtet med gjengen sto de å snekra på et prosjekt i regi av kunstnergruppa Sisyfos minigolfklubb.

 

“Som kunstner kan det føles som om man får visse holdninger trykt nedover øra.Man skal kanskje være litt venstreradikal, og gjerne antikapitalist. Så da får man jo selvsagt lyst til å lage et kunstverk som er basert på å være nettopp det; en business – på kunstneriske premisser. DIY. Det skal nokså lite til for å gjøre ganske mye. Så da vi skulle lage businesskunst trengte vi et utgangspunkt. Skateboard var et naturlig valg fordi det er dette vi har drevet lengst med. Så vi lette frem informasjonen vi trengte for dette på nettet og i bøker, og satte i gang. Heldigvis var vi for dumme til å skjønne hvor mye arbeid dette ville bli. Da hadde vi nok droppa hele greia. Thomas Egseth ordna tilgang til verkstedene på kunst og håndverkskolen da den lå i Ullevåls-veien. Der hadde de sveiseutstyr og muligheter til å kappe stål. Slik fikk vi prøvet og feilet frem en presse. De første pressformene ble laget for hånd, og det ble fem stykker før vi fikk en som var bra nok.”

Brettpressa til Woodland, foto: Dino Trto

Om moderne skating: 
“Det er så mye forskjellig nå, så det er ingen vits å kritisere. Det er bedre å bidra og få noe positivt ut i verden fremfor å klage på endringer som henger sammen med en stor samfunnsendring. Det er bedre å lage en motbølge enn å bli fanget i noe man ikke er enig i. Gjøre konstruktiv motstand istedenfor å stå og klage og bare se på at ting går litt til helvete.”

Lars Kjempehol, ollie, foto: Dino Trto

Woodland har også et datterselskap som de startet i 2013; Granskau rullefjæl. Om man ser det i kunst-termer er Woodland-brett unike malerier. De er laget for hånd, og det finnes kun en av hvert. Om man ser det i skate-termer, er det gode brett til en rimelig pris. Granskæv bretta er grafikk i begrenset opplag. Signert og nummerert selvsagt. Så er du interessert i å vite mer, eller kjøpe et brett utenom det vanlige, noe du ikke får tak i noe annet sted, kan du ta kontakt med Woodland på Mail:  
land@woodlandwood.com

“Man ser jo også at skatesjappe-bransjen går litt i oppløsning med modellen som finnes nå. Mange prøver å få inn investorer for å bli kjempestore, kjempefort. Vi tar det litt etter litt. Det går an å holde på lenge mens man bygger en infrastruktur. Vi har jobba jevnt og trutt med prosjektet siden starten i 2009, og bygget oss sakte i undergrunnen istedenfor. 

Selv om mange kjøper WDLND brett som en kunst-investering for å ha på veggen, har vi en liten gjeng folk som igjen og igjen bruker 1600 spenn på å ha et unikt WDLND brett som cruiser. Det er jo det kuleste, for da får man dobbel bruk av produktet, både som skateboard og kunstverk. Det er masse woodland brett ute i sirkulasjon nå. Noen har vært premier i konkurranser, noe har vi gitt bort, og noe er solgt. Det er jo forståelig at folk ikke har så lyst til å skate på brett de har kjøpt for så mye penger. Det er der Granskau-bretta kommer inn. Vi vil at flere skal skate på kunsten vår.”

Foto: Lars Kjempehol

Fortalt til Valkyriegata av Lars Kjempehol og Ruben Arvesen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *